Programajánló

Urban Stanic zongorakoncertet ad a Zeneakadémián a szlovén kultúra napja alkalmából

Urban Stanic, Szlovénia fiatal zongoristatehetsége ad koncertet a Zeneakadémián február 8-án, hétfőn. A hangversenyt Szlovénia budapesti nagykövetsége rendezi a szlovén kultúra napja alkalmából.

2016.02.07 06:30MTI

Urban Stanic a ljubljanai zeneakadémia elsőéves hallgatója, számos hazai és nemzetközi díj birtokosa. Budapesten első alkalommal ad koncertet.

A 2014-es zágrábi nemzetközi versenyen az első díj mellett a klasszikus szonáta előadásáért járó különdíjat is megkapta. Négy alkalommal nyerte meg az olaszországi Povolettóban rendezett fiatal zenészek versenyét (2011, 2012, 2013, 2014), Kölnben pedig 2014-ben második helyezést ért el az Ifjú Zenészek Eurovíziós Versenyén (EYM - Eurovision Young Musicians). (A Magyarországot képviselő 15 éves csellista, Devich Gergely 3. díjat nyert a kölni versenyen.)

Mint a szlovén nagykövetség MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében megjegyzik, a 19 éves zongorista országos sakkbajnokságot (2007), továbbá kétszer matematika-, ötször pedig logikai bajnokságot is nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.