Maurice White 74 éves volt

Meghalt az Earth, Wind & Fire alapítója

A hosszú ideje Parkinson-kórban szenvedő zenész 74 évesen, csütörtökre virradóra hunyt el Los Angeles-i otthonában.

2016.02.05 09:16MTI

Meghalt Maurice White, az Earth, Wind & Fire zenekar alapítója.

A hosszú ideje Parkinson-kórban szenvedő zenész 74 évesen, csütörtökre virradóra hunyt el Los Angeles-i otthonában - közölte fivére helyi idő szerint csütörtökön.

Az együttes ütőse, énekese és dalszövegírója 2000-ben jelentette be, hogy Parkinson-kórban szenved, az általa életre hívott zenekar azonban visszavonulása után is tovább játszott.

Az 1969-ben Chicagóban alapított, a zenéjében a funkot, soult, a popot, a dzsesszt, a rythm&bluest és a gospelt elegyítő Earth, Wind & Fire olyan slágerekkel vált világhírűvé, mint a September, a Shining Star vagy a Boogie Wonderland.

A banda több mint 90 millió albumot adott el világszerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.