Aukció

Elárverezik Ringo Starr gyermekkori liverpooli otthonát

A kikiáltási ár 55 ezer font (22 millió forint), de az aukció szervezői bíznak benne, hogy nagy lesz az érdeklődés, és sok Beatles-rajongót is vonz majd a befektetési lehetőség.

2016.01.28 14:19MTI
FB Official

Elárverezik Ringo Starr, a Beatles együttes dobosának gyermekkori liverpooli otthonát tavasszal - számolt be róla a helyi média.

Az Admiral Grove 10. szám alatt található kétszintes házra, ahol a zenész 21 éves koráig élt, különleges árverésen lehet licitálni március 24-én a város nevezetes Cavern Clubjában, ahol a Beatles világra szóló pályafutása kezdődött.

A kikiáltási ár 55 ezer font (22 millió forint), de az aukció szervezői bíznak benne, hogy nagy lesz az érdeklődés, és sok Beatles-rajongót is vonz majd a befektetési lehetőség.

Az apró, téglafalú, teraszos ház jelenleg a Plus Dane kezelésében van. A cég a befolyó összeget a környéken található bérlakásainak fejlesztésébe akarja visszaforgatni.

Az 1800-as évek végén épült, két hálószobás házban az utóbbi 37 évben egy bérlő, Margaret Grove élt, aki tavaly hunyt el. Az asszony szívesen invitálta be a kíváncsiskodókat a házba, hogy körülnézhessenek Ringo Starr egykori otthonában.

A házzal kapcsolatban számos megkötés van érvényben: nem lehet belőle sem idegenforgalmi látványosságot, sem múzeumot csinálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.