Február 8-10.

Táncfarsang februárban a nyíregyházi színházban

Tánc- és balettegyüttesek, illetve ismert színtársulatok előadásaival várják a közönséget február 8. és 10. között a hagyományos táncfarsangra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba.

2016.01.29 02:30MTI

Az évek óta megrendezett fesztivál három napja alatt öt produkciót mutatnak be a nyírségi kőszínházban - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

A nyitónapon, február 8-án a színház vendégül látja Nyíregyháza táncéletének kiemelkedő táncegyütteseit: színpadra lép az Igrice Néptáncegyüttes, a Művészeti Szakközépiskola néptánctagozatának növendékei, a Nyírség Táncegyüttes, a RE-flex Modern Táncstúdió, a Szabolcs DSE, a Szabolcs Néptáncegyüttes, valamint a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutatóból ismert ifjú táncosok, köztük Herdon Balázs, Herdon Péter és Hoksz Attila is.

A nyitónap folytatásaként az Egy faun alkonya című balettelőadást mutatja be Grecsó Zoltán Társulata, majd február 9-én Jean-Paul Sartre Zárt tárgyalás című drámája alapján készült Az estély című darab következik a Bozsik Yvette Társulat tolmácsolásában.

A zárónapon a Szegedi Kortárs Balett által színpadra állított Carmina Buranát nézheti meg a nagyérdemű, majd Barkóczi Bea táncművész a távol-keleti táncokat ismerteti meg az érdeklődőkkel a Vegyes tál című előadásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.