Farsangi felvonulás is lesz

Jótékonysági fánkfesztivál, télbúcsúztató és tavaszköszöntő Zalaegerszegen

Jótékonysági fánkfesztivált rendeznek február 5-6-án Zalaegerszegen, február 9-én, húshagyó kedden pedig a hagyományos farsangi felvonulással és jelmezversennyel búcsúztatják a telet a zalai megyeszékhelyen.

2016.01.29 01:30MTI

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy idén először rendezvényajánló készült a 2016-os helyi fesztiválokról, szerinte a gazdag kínálatból mindenki találhat kedvére való programot.

A gasztronómiát, zenét, kulturális programokat ötvöző Fánky fesztivál új kezdeményezés a zalai megyeszékhelyen: február 5-én a nyugdíjas klubok tagjai sütnek fánkot, másnap, szombaton pedig a helyi sütőipari cégek részvételével jótékonysági fánkvásárt rendeznek - mondta el Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

A gasztronómiai kínálat könnyűzenei koncertekkel egészül ki, a gyermekek számára bábszínházi műsort, interaktív családi vetélkedőket szerveznek.

A fánkvásár teljes bevételét a Nagycsaládosok Zalaegerszegei Egyesületének ajánlják fel, az adományt a nehezebb anyagi helyzetben élő családok nyaraltatására fordítják - mondta el Ruisz Cecília, a farsangi felvonulás fő szervezője.

Míg a Fánky fesztivál új kezdeményezésnek számít Zalaegerszegen, a farsangi felvonulás és a jelmezverseny már közel két évtizedes hagyomány Zalaegerszegen. Húshagyó kedden - idén február 9-én - a jelmezesek zörgő, figyelemfelkeltő eszközökkel, zeneszerszámokkal dalolva vonulnak fel a belvárosban. A maskarások felvonulását a jelmezverseny követi, amelyet idén az Ady moziban rendeznek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.