Április 27-ig lehet jelentkezni

A Zeneakadémia meghirdette a II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt

A szeptemberi megmérettetésre április 27-ig lehet jelentkezni videofelvételek beküldésével.

2016.01.28 23:30MTI

A Zeneakadémia meghirdette a II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt, a szeptemberi megmérettetésre április 27-ig lehet jelentkezni videofelvételek beküldésével.

Az intézmény saját szervezésű nemzetközi versenye ezúttal is négyfordulós lesz, 18-32 éves női és 18-35 éves férfi énekesek jelentkezését várják. A jelentkezési anyag részeként feltöltendő egy barokk és egy más korszakból származó szabadon választott, zongora vagy zenekari kísérettel előadott ária. A Marton Éva vezette előzsűri döntéséről május 20-ig küldenek tájékoztatást - közölte a Zeneakadémia az MTI-vel.

Az őszi élő fordulókba továbbjutó versenyzők egy Liszt-dal és hét ária előadásával mérettetik meg magukat. A darabokat kívülről, eredeti hangnemben, eredeti nyelven és a teljes verzióban kell előadniuk.

A szeptember 19. és 25. között a nagyközönség előtt zajló fordulók és a döntő helyszíne a Zeneakadémia lesz, a versenyt az élő internetes közvetítésnek köszönhetően Magyarország és a világ minden pontjáról követhetik majd az érdeklődők. A gálának a Magyar Állami Operaház ad otthont, a döntőben és a gálán a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara működik közre Kocsár Balázs vezényletével. A 42 ezer euró összértékű díjak mellett számos különdíjat - köztük a Magyar Művészeti Akadémia Marton Éva-díját, koncertfelkéréseket és ösztöndíjakat - vehetnek át a legkiválóbb versenyzők.

A magyar kormány által biztosított támogatásból megrendezendő verseny zsűrijébe az operavilág olyan magyar és nemzetközi kiválóságai kaptak meghívást, mint Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere, Vittorio Terranova, a Tagliavini-operaverseny művészeti vezetője, Christina Scheppelmann, a barcelonai Teatro Liceu főigazgatója, Szung Bin Kim, a Daeshin University zeneművészeti karának dékánja, Anatoli Guszev, a La Scuola Musicale in Foro Buonaparte di Milano professzora, Ma Hung-haj, a sanghaji Központi Zeneakadémia professzora, illetve Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt 2014 szeptemberében tartották és öt földrészről, 37 országból jelentkeztek rá. A megmérettetés 15 ezer euróval járó nagydíját Vörös Szilvia nyerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.