Február 8.

Először koncertezik Magyarországon Kim Szun Vuk koreai zongoraművész

Először koncertezik Magyarországon Kim Szun Vuk. A koreai zongoraművész Mozart, Schubert és Beethoven műveit hozza el a magyar közönségnek a Budapest Music Centerben (BMC) február 8-án tartandó koncertjén.

2016.01.24 00:30MTI

Az egyik legkiválóbb koreai zongoristát a budapesti Koreai Kulturális Központ mutatja be a hazai közönségnek. Kim Szun Vuk zongoraestjén Mozart B-dúr szonátáját (No.3, KV 281), Schubert G-dúr szonátáját (D 894) és Beethoven Diabelli variációit (Op.120) adja elő.

Kim Szun Vuk 18 évesen nyerte meg a rangos Leedsi Nemzetközi Zongoraversenyt, mint legfiatalabb versenyző az elmúlt 40 évben. Ezzel együtt ő volt az első ázsiai győztes is. Azóta számos hangversenyt adott többek között a nemzetközi zongoraverseny-sorozat alkalmával Londonban (Queen Elizabeth Hall), a Roque d'Antheron Nemzetközi Zongorafesztiválon, a tekintélyes Salle Pleyel "Piano 4 Etoiles" sorozat alkalmával Párizsban, Aix-en-Provence-ban és a koreai Szöuli Művészeti Központban - idézik fel a Koreai Kulturális Központ ajánlójában.

Kim Szun Vuk szólistaként olyan rangos zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Királyi Concertgebouw Zenekar, a Londoni Szimfonikus Zenekar, a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekara és a Londoni Filharmonikusok.

A február 8-i koncert ingyenesen látogatható, azonban előzetes regisztráció szükséges a www.koreaikultura.hu honlapon keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.