Blackstar

David Bowie először került az amerikai lemezlista csúcsára

Bowie utolsó lemeze Adele 25 című korongját váltotta az eladási lista vezető helyén. A Blackstarból pár nap alatt több mint 180 ezer példányt vásároltak.

2016.01.18 11:26MTI

Blackstar című, halála előtt megjelent albumával először került az amerikai lemezlista csúcsára Dawid Bowie - számolt be róla hétfőn a BBC News.

Bowie utolsó lemeze Adele 25 című korongját váltotta az eladási lista vezető helyén. A Blackstarból pár nap alatt több mint 180 ezer példányt vásároltak.

Bowie eddigi legjobb pozíciót elérő albuma az amerikai toplistán 2013-ban a The Next Day volt, amely a második helyig jutott.

A Blackstar az első album, amely az előadó halála után az amerikai lemezlista élére került, amióta Michael Jackson This Is It című lemeze 2009-ben a boltokba került.

A brit lemezlistán az elmúlt héten Bowie 19 lemeze szerepelt.

A Billboard 200-as toplistáján további kilenc Bowie-album landolt az elmúlt héten: a Best of Bowie-válogatás a negyedik, a The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars a 21. helyen.

A brit zenész halála az egész világot megrázta, az énekes a rákkal vívott másfél éves küzdelem után január 10-én hunyt el Manhattanben.

A 69 éves korában távozott művész emlékét világszerte koncertekkel idézték fel, és az életéhez kapcsolódó számos helyen tartottak megemlékezéseket rajongói.

Londonban több száz rajongója búcsúzott tőle az islingtoni Union Kápolnában, az amerikai turnéra induló Bruce Springsteen Bowie Rebel Rebel című számával emlékezett kollégájára. Belgiumban pedig csillagászok neveztek el a magát csillagemberként emlegető Bowie-ról egy hét csillagból álló csillagképet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.