Programajánló

Asszonysorsokról szóló előadásával érkezik Budapestre a Nógrád Táncegyüttes

A hagyományos táncelőadással szakító, vers- és énekbetétekkel színesített játék a paraszti társadalomban élő nők áldozatvállalását, a család összetartásában játszott szerepét dolgozza fel.

2016.01.18 00:30MTI

A paraszti társadalomban élő nők áldozatvállalásáról, a család összetartásában játszott szerepéről mesél Palóc Madonnák című előadásában a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes, amely fennállásának 40. évfordulója alkalmából hozza el produkcióját február 6-án a Müpába.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház színészeivel és a Dobroda Zenekarral közösen színpadra vitt előadás középpontjában a szigorú rendben élő palóc parasztasszonyok élete áll - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ismertetőben.

A hagyományos táncelőadással szakító, vers- és énekbetétekkel színesített játék a paraszti társadalomban élő nők áldozatvállalását, a család összetartásában játszott szerepét dolgozza fel, hirdetve, hogy minden nőben ott rejtőzik egy Madonna.

A nők előtt tisztelgő, többszörösen díjazott produkcióban nagy palóc költők versei kelnek életre, és olyan ősi énekek csendülnek fel, mint a régi magyar himnusz vagy egy gyermeki imádság.

A Nógrád Táncegyüttes 40 éves jubileumának megkoronázásaként vendégszerepel Budapesten. A produkcióban közreműködik Fekete Borbála, Kubinyi Júlia, Tintér Gabriella énekesek, valamint Farkas István, Minik Zoltán, Terék József és Szilvási István zenészek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.