Utódok

Berlinale - Meryl Streep mesterkurzust tart a fesztiválon

A háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep fiatal filmes tehetségeknek tart mesterkurzust a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

2016.01.17 14:37MTI
Twitter

A színésznő a nemzetközi zsűri elnöke lesz a 66. alkalommal megrendezett filmmustrán. A sztár a The Hollywood Reporter értesülése szerint február 14-én, vasárnap a Berlinale Talents programjában háromszáz, a világ számos országából érkező professzionális filmkészítő előtt mesél majd több évtizedes pályafutásának tapasztalatairól.

A Talents program résztvevőit több mint 2700 jelentkező közül válogatták a szervezők. A csoport számára mesterkurzusokat tartanak, de műhelycsoportokban is dolgoznak február 13-18. között.

A február 11-én megnyíló Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon másfél héten át számos világpremiert láthatnak a nézők, a játékfilmes versenyprogramban 15 alkotás küzd az Arany Medve-díjért.

A Berlinale a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja, a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb az A-kategóriás mustrák sorában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.