Eurovíziós Dalfesztivál

A Dal: idén is lesz akusztikus verseny

Idén is megrendezik az akusztikus változatok versenyét A Dal, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatója 30-as elődöntőjébe jutott számok között. A szavazás a január 23-i szombati első elődöntő dalainak elhangzása után indul.

2016.01.14 15:19MTI

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Petőfi Rádióval közösen 2014-ben indította az akusztikus dalok versenyét. Ennek lényege, hogy A Dalban versenyző előadók és számok nemcsak a hivatalos kiírásban, a köztévén látható showműsorban versenyeznek egymással, hanem ettől függetlenül is, az akusztikus változatokkal. A tavalyi akusztikus versenyt a Leander Rising nyerte a Lőjetek fel című dallal.

A nézők idén is kétfordulós online szavazáson dönthetik el, melyik feldolgozás nyerje A Dal 2016 Akusztik fődíját.

Az akusztikus formában bemutatott dalokról hang- és videofelvételek készülnek, a zenei műveket a Petőfi Rádió fogja lejátszani, a videók pedig teljes terjedelemben elérhetőek lesznek A Dal 2016 hivatalos oldalán (www.mediaklikk.hu/adal "Akusztik szavazás" rovat), közvetlenül az elődöntő után. Az adott elődöntőben versenyző dalok akusztikus feldolgozásaira egy héten keresztül lehet szavazni, és hasonlóan a televíziós szavazáshoz, egy elődöntőből az akusztikus dalok versenyén is hat dal jut tovább.

A Dal 2016 Akusztik döntőjébe jutott 18 akusztikus felvételre február 13. és 21. között szavazhat újra a közönség. A Dal február 27-i döntője előtt néhány nappal kiderül, ki nyerte akusztikus dalával a szavazást.

Az online szavazás nyertes előadója a Petőfi Akusztik koncertsorozat keretében önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió. A szavazás során egy IP-címről naponta csak egy szavazatot fogadnak el a www.mediaklikk.hu-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.