Pillanatok alatt elkelt

Szétkapkodták a Mein Kampfot

Az óriási kereslet miatt újranyomtatják Adolf Hitler Mein Kampf című politikai kiáltványának kritikai megjegyzésekkel ellátott kiadását, amely pillanatok alatt elkelt január 8-i megjelenése után.

2016.01.15 05:30MTI

"A kötet, ugyanúgy, mint bármelyik könyv, kapható lesz, de a nem mindennapi körülmények miatt várakozási időre kell számítani" - mondta a kétkötetes, mintegy kétezer oldalas, magyarázatokkal ellátott művet kiadó müncheni Kortárs Történelmi Intézet szóvivője.

Mivel már a kötet piacra kerülése előtt nyilvánvalóvá vált, hogy a kezdeti négyezer példány nem elégíti ki az igényeket, máris elkezdték utánnyomni a Christian Hartmann történész vezetésével készített lábjegyzetekkel ellátott könyvet. A kötetre mintegy 15 ezer előzetes megrendelés érkezett.

Sajtóértesülések szerint az 59 euróba (18 651 forint) kerülő könyv egy példányát már tízezer euróért árulják az Amazon németországi honlapján.

Az először 1925-ben megjelent könyv szerzői jogait a náci Németország bukása után a szövetségesek átadták Bajorországnak, amely eddig nem engedélyezte a könyv újranyomását. Január elsején azonban lejártak a szerzői jogok, és a Kortárs Történelmi Intézet úgy döntött, hogy kiadja a jegyzetekkel ellátott változatot, amelyen számos történész dolgozott három éven át.

Az intézet igazgatója, Andreas Wirsching korábban elmondta: a szakértők kommentárjaival kibővített kiadás "eloszlatja a könyvet övező mítoszt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.