Elismerés

Díjat nyert a Sziget és a VOLT fesztivál

A European Festival Awards hollandiai Groningenben tartott gáláján a VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a legjobb programkínálat kategóriában lett első.

2016.01.14 22:37MTI

Vető Viktória, a Sziget Kft. sajtófőnökének közleménye szerint a VOLT fesztiválnak járó díjat a két alapító, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán vette át, akik az elismerést egy következetes, folyamatosan építkező munka gyümölcsének nevezték.

A Sziget idén három kategóriában is a legjobbak között szerepelt, amelyek közül a programkínálatot minősítő, "Best Line Up" kategóriában hozta el az első helyezést. "Mindig arra törekedtünk, hogy a programkínálatunk annyira változatos legyen, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót. Nyilván vannak fesztiválok, melyek megtehetik, hogy akár több nagyobb nevet is felléptessenek, de úgy látszik, a szakma ezúttal a sokszínűséget értékelte" - idézi a közlemény Gerendai Károlyt, a Sziget fesztivál vezetőjét, aki Magyarországról követte a díjátadó gálát.

A VOLT sikerével immár a szigetes fesztiválok mindegyike nyert kategóriájában a European Festival Awardson. A Sziget először 2011-ben hozta el a legnagyobb fesztiválok első helyezését, a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában volt Európa legjobbja, a 2013-ban debütált B.My.Lake abban az évben a legjobb új fesztivál kategóriában volt a győztes és 2014-ben ismét a Sziget lett a kontinens legjobb nagyfesztiválja - ismerteti a közlemény.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.