Nomináció

Ma kiderül, jelölik-e Oscarra a Saul fiát

Ma jelentik be az Oscar-díj jelöltjeit Los Angelesben. Kritikusok azt sem tartják kizártnak, hogy a magyar alkotást több kategóriában is jelölik.

2016.01.14 07:00MTI
Twitter

Magyar idő szerint ma délután fél háromkor jelentik be az Oscar-díj jelöltjeit Los Angelesben. A legjobb idegen nyelvű kategória kilenc esélyese között szerepel Nemes Jeles László Golden Globe- és cannes-i nagydíjas filmje, a Saul fia is, és kritikusok azt sem tartják kizártnak, hogy a magyar alkotást több kategóriában is jelölik.

A legjobb smink és haj kategóriában a jelölésre esélyes hét film között szerepel A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című könyvsiker filmfeldolgozása is, a svéd vígjáték sminkes és fodrász stábjában magyar szakemberek is dolgoztak.

A jelöléseket mind a 24 kategóriában nyilvánosságra hozzák az élőben közvetített sajtókonferencián. Idén Cheryl Boone Isaacs, az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia, hivatalos nevén az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) elnöke mellett John Krasinski színész, valamint két világhírű rendező, Ang Lee és Guillermo del Toro ismerteti a jelöltek sorát.

Az Oscar-díjakat 88. alkalommal osztják ki, a díjátadó gálát február 28-án tartják a hollywoodi Dolby Színházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.