Összefogás

Magyar Attilát választotta a POSZT ügyvezetőjének a tulajdonosi taggyűlés

Az alpolgármester sikernek nevezte, hogy "olyan egység jött létre, amelyről fél évvel ezelőtt még kevesen álmodtak".

2016.01.13 23:38MTI

Magyar Attilát választotta a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) szervező cég ügyvezetői posztjára egyhangú döntéssel a cég tulajdonosi taggyűlése kedden - közölte az Őri László, Pécs alpolgármestere.

Magyar Attila, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy minden erejével, tudásával azon lesz, hogy a következő három év a sikerről és ne a botrányokról szóljon.

Úgy fogalmazott, hogy az elmúlt évek POSZT-tal kapcsolatos szomorú tapasztalataiból okulva pályázatában vállalta, hogy a legfontosobb színházszakmai kérdésekben a most felállítandó szakmai tanácsadó testületre támaszkodik.

Közlése szerint a testület feladata lesz a versenyprogram kiválasztásának, a zsűrizési tematika kialakításának, a díjazási koncepció lefektetésének írásbeli szabályozása, megteremtve a zavartalan működés lehetőségét.

Őri László az MTI-nek elmondta, hogy az új ügyvezető egyhangú szakmai támogatása garanciát jelent a POSZT megújulására. Az alpolgármester sikernek nevezte, hogy "olyan egység jött létre, amelyről fél évvel ezelőtt még kevesen álmodtak". E nehezen megtalált egyensúlyt megőrzése a továbbiakban a színházi szakmán múlik - tette hozzá.

Megjegyezte, céljuk, hogy a POSZT egyszerre legyen a színházi szakma magas színvonalú, nemzeti jelentőségű seregszemléje és a közönségnek művészi élményeket nyújtó színházi fesztivál. Magyar Attila pályázata ezt az irányt jelöli ki a POSZT számára - összegzett Őri László.

Az ügyvezetői posztra Magyar Attila mellett Kiss László rendező, valamint Göttinger Pál rendezővel és Lévai Balázs televíziós szerkesztővel, rendezővel közösen Komáromi György, a fővárosi Radnóti Miklós Színház gazdasági igazgatója is pályázott.

A bírálóbizottság január 4-én hallgatta meg a pályázókat. Akkor formai okokra hivatkozva egyhangúlag elutasították Kiss László pályázatát. Komáromi György pályázatát ugyancsak egyhangúlag nem támogatta a grémium.

A POSZT-ot szervező Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. keddi tulajdonosi taggyűlésén a Magyar Színházi Társaságot Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaságot Vasvári Csaba, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója, Pécs városát pedig Őri László képviselte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.