Golden Globe

Andy Vajna: büszkék vagyunk a Saul fiára

A Saul fia az első magyar film, amelyik megnyerte a nagy presztízsű Golden Globe-ot.

2016.01.11 15:43MTI

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt - közölte Andy Vajna filmszakmai kormánybiztos az MTI-vel hétfőn, miután első magyar filmként a Saul fia Golden Globe-díjat nyert.

Andy Vajna közleményben gratulált a rendezőnek és csapatának.

"Különleges megtiszteltetés, hogy a Saul fia az első magyar film, amelyik megnyerte a nagy presztízsű Golden Globe-ot. Örülünk, hogy a sikerhez a Filmalap anyagi és szakmai támogatása is hozzájárulhatott" - fogalmazott a kormánybiztos.

"Tudom, milyen az a pillanat, amikor bemondják a filmedet és kimész a színpadra, ez a pillanat örökre megmarad" - idézte fel Andy Vajna azt az élményét, amikor 1997-ben átvette a legjobb filmért járó Golden Globe-díjat az Evita producereként.

A Saul fia című film elkészítését 321,6 millió forinttal támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap. Nemes Jeles László filmje a Laokoon Filmgroup gyártásában és a VisionTeam koprodukciójában készült a New York-i Claims Conference közreműködésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.