Óriási roham indult

Alig van már jegy Plácido Domingo operaházbeli fellépésére

Domingo utoljára 29 évvel ezelőtt lépett fel Magyarországon színházi környezetben, az Operaházban pedig most hallható először.

2016.01.08 06:30MTI
Wikipedia/Rmm413

Alig kapható már jegy Plácido Domingo február 6-i operaházbeli fellépésére - mondta az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Az Operaház szerdán jelentette be, hogy az óriási érdeklődésre tekintettel nagyobb befogadóképességű estéllyé alakítja február 6-i Shakespeare-bálját, a spanyol sztár fellépését így több mint 1200-an élvezhetik az Andrássy úti palotában. A bejelentés után hatalmas jegyvásárlási hullám indult el, a több száz megnyílt helyből mostanra alig maradt néhány - mondta Ókovács Szilveszter.

Ókovács Szilveszter emlékeztetett arra: Domingo legutóbb 1987-ben lépett fel magyarországi színházban, és megjegyezte: nagyon szeretnék, ha Plácido Domingo egy teljes Verdi-opera címszerepében is ellátogatna az Andrássy úti palotába, de a későbbi vágyak mellett a február 6-i Shakespeare Estélyen való részvétele már kész tény, és ezzel a lehetőséggel minden rajongó élhet. Hozzátette azt is: csodálatos teljesítmény, hogy Domingo ebben a korban is képes még világszínvonalon énekelni.

Plácido Domingo az operaélet talán utolsó "nagy bölénye", a néhány éve elhunyt Pavarottihoz hasonlóan nagy név, akit olyanok is ismernek, akikhez egyébként nem áll közel az opera - vélekedett Ókovács Szilveszter, aki szerint sok fiatalt is vonzhat Domingo fellépése.

A Shakespeare-estélyen - szemben az eredetileg tervezett bál-formával - nem fedik le a nézőteret, ennek köszönhető, hogy - a harmadik emeleti helyekkel együtt - összesen több száz további vendéget tud fogadni a dalszínház.

A főigazgató azt ígérte: a változtatás ellenére marad a báli hangulat, a külsőségek, a díszek, számos különtermet megnyitnak, és a jótékonysági árverés sem marad el. Természetesen nem változik a Shakespeare-tematika sem.

Az új helyekre szóló jegyek olcsóbbak, mint az eredeti báli belépők. Azokat, akik báli belépőt vásároltak, külön helyszínekkel és szolgáltatásokkal kárpótolják - jegyezte meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.