Kasszasiker

Az ébredő Erő odahaza lelökte a trónról az Avatart

A Star Wars - Az ébredő Erő elhódította az Avatar rekordját, és mindössze 20 nap alatt minden idők legnagyobb bevételű filmje lett Észak-Amerikában.

2016.01.07 09:56MTI

A filmet gyártó Disney szerint J. J. Abrams filmje szerdán lépte át az Avatar által felállított 760,5 millió dolláros (222 milliárd forintos) észak-amerikai rekordbevételt.

James Cameron alkotása ugyanakkor még tartja a globális jegyárbevételi rekordot. Az Avatarra ugyanis 2,8 milliárd dollárért (818 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők világszerte, míg a Star Wars 7. részére eddig 1,6 milliárd dollárért (467 milliárd forintért) keltek el jegyek.

Elemzők szerint a Star Wars - Az ébredő Erő bevételeit ugyanakkor jól feltornászhatja a kínai piac: az ázsiai országban ugyanis csak január 9-én kezdik játszani a népszerű sci-fit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.