87 éves volt

Elhunyt Meixner Mihály, a Magyar Rádió korábbi főmunkatársa

Az Erkel Ferenc-díjas szerkesztő hosszan tartó betegség után kedden hunyt el, temetéséről később intézkednek.

2016.01.06 11:39MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

87 éves korában meghalt Meixner Mihály zenei szerkesztő, a Magyar Rádió korábbi főmunkatársa - közölte az özvegy szerdán.

Az Erkel Ferenc-díjas szerkesztő hosszan tartó betegség után kedden hunyt el, temetéséről később intézkednek.

Meixner Mihály 1928-ban született Budapesten, tanulmányait a Nemzeti Zenedében és az Általános Zenekonzervatóriumban végezte, Szervánszky Endre és Major Ervin tanítványaként, Vaszy Viktornál magánúton tanult vezénylést.

1957-től a Magyar Rádió munkatársa, szerkesztő, 1976-92 osztályvezető, 1992-94 főmunkatárs, 1993-94 a szerkesztő tanács elnöke, 1994-től szerződéses munkatárs.

Számos zenei műsor és sorozat szerzője, ismeretterjesztő tanulmányok írója, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Szabadegyetem zenei előadója volt.

Munkásságát 1968-ban Erkel Ferenc-díjjal, 1988-ban SZOT-díjjal, 1998-ban Ezüst Toll díjjal, 2000-ben pedig Szabolcsi Bence-díjjal ismerték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.