Eurovíziós Dalfesztivál

A Dal: a Misztrál helyett Singh Viki indul az elődöntőn

A Misztrál együttes Reggeli reggae című versenydala helyett Singh Viki Katonák című száma indul A Dal 2016-os műsorsorozatában.

2015.12.29 18:13MTI

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közlése szerint a Misztrál együttes versenydaláról most derült ki, hogy 2015 nyarán már elhangzott a nyilvánosság előtt, így a nevezési feltételek megsértése miatt ki kellett zárni a versenyből. Az Eurovíziós Dalfesztivál szabályzata szerint nem lehet nevezni 2015. szeptember elseje előtt elhangzott dalt, így jutott be a Katonák című produkció A Dal 2016 műsorába.

A Katonák zeneszerzője Fitos Viktor, szövegírója Valla Attila, előadója pedig Singh Viki.

A Dal 2016-ba a nevezési határidőig 372 pályamű érkezett, közülük választotta ki a tíztagú előzsűri az elődöntőkbe jutók 30-as listáját, amelyet december 15-én mutattak be a budapesti A38 hajón.

Az első elődöntő 2016. január 23-án lesz, a döntő - három elődöntőt és két középdöntőt követően - február 27-én a Duna Televízióban lesz látható, akkor derül ki, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban.

Az idei válogatóverseny újdonsága lesz, hogy díjazzák a legjobb dalszöveget és kiválasztják a műsor felfedezettjét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.