Programajánló

Jövőre egész évben komolyzenei programok helyszíne lesz Balatonfüred

Idén 15 helyszínen rendezték meg a Klassz a pARTon koncertsorozatot, amelyet több mint 10 ezer néző látogatott, jövőre pedig még nagyobb szabású rendezvényre készülnek.

2015.12.18 23:29MTI

Balatonfüred a Balaton kulturális fővárosa, ennek jegyében rendezik jövő nyáron a Klassz a pARTon és az egész éven át zajló komolyzenei estek rendezvénysorozatot - jelentette ki a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár csütörtöki balatonfüredi sajtótájékoztatóján.

Latorczai Csaba elmondta, hogy az idén 15 helyszínen rendezték meg a Klassz a pARTon koncertsorozatot, amelyet több mint 10 ezer néző látogatott, jövőre pedig még nagyobb szabású rendezvényre készülnek.

Érdi Márta, a Klassz a pARTon producere arról beszélt, hogy várhatóan az ország több mint egy tucat városában lesznek koncertek jövő júliusban és augusztusban, a fesztiválhetet pedig Balatonfüreden rendezik augusztus 2. és 7. között. A fellépők között lesz az Óbudai Danubia Zenekar és a Nemzeti Filharmonikusok - fűzte hozzá.

Érdi Márta, a Klassz a pARTon producere arról beszélt, hogy várhatóan az ország több mint egy tucat városában lesznek koncertek jövő júliusban és augusztusban, a fesztiválhetet pedig Balatonfüreden rendezik augusztus 2. és 7. között.

A fellépők között lesz az Óbudai Danubia Zenekar és a Nemzeti Filharmonikusok, mások mellett fellép az Anima Musicae Kamarazenekar, az Ewald Rézfúvósok, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, Lakatos György és a Corridor Fagott Quartet, a Goldmark Piano Trio és Görög Noémi, Görög Enikő zongoraművészek - fűzte hozzá.

Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház művészeti vezetője elmondta, hogy jövő tavasszal és ősszel 3-3 komolyzenei esttel készülnek. Hozzátette, hogy a programsorozatot az idén esztendőben indították útjára.

Az újévi koncertet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar adja január 2-án, a tavaszi hangverseny március 12-én lesz a Mendelssohn Kamarazenekar előadásában, május 21-én pedig Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes és a Mendelssohn Kamarazenekar lép a közönség elé - beszélt a részletekről Kéri Kitty.

A művészeti vezető szólt arról is, hogy az őszi és a téli bérlet végleges programja még nem állt össze, annyi azonban már biztos, hogy Érdi Tamás zongoraművész és Baráti Kristóf hegedűművész koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Megjegyezte, hogy a program összeállításánál fontos szempont a Balatonfüredhez kötődő zenészek, közülük is a fiatal tehetségek bemutatása a közönségnek.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy nagy hangsúlyt kap a város kulturális infrastruktúrájának és programjainak folyamatos fejlesztése, gazdagítása, a távlati célok között szerepel egy több száz néző befogadására alkalmas koncertterem létrehozása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.