Már a közönség is beleszólhat

Fölszállott a páva: pénteken lesz az első középdöntő

Péntek este tartják a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató első középdöntőjét, amelyből már a közönség is továbbjuttathat egy előadót a szavazatával.

2015.12.01 19:03MTI

A első középdöntőben 12 előadást láthatnak a nézők a Dunán, a gyerekek négy kategóriában - énekes, hangszeres, szóló- és páros tánc, valamint táncegyüttes - szállnak versenybe.

A középdöntőkben újra találkozhatnak a nézők mások mellett a székesfehérvári Alba Regia AMI Pulutyka táncegyüttessel, a Haraszti ikrekkel; a szóló- és páros tánc kategóriában induló csíkmadarasi Antal Andorjánnal, Hajdu-Németh Lászlóval, a hangszeres-szólista kategória versenyzőjével, valamint a Biseri Drave tamburazenekarral.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc zenész, népzenekutató, tagjai Timár Böske néptáncos, Kocsis Enikő táncművész-koreográfus, Eredics Gábor népzenész, Berecz István néptáncos és Sebestyén Márta népdalénekes.

A két középdöntőt követően a tehetségkutató döntőjére december 18-án kerül sor.

A Duna és a Hagyományok Háza közös népzenei tehetségkutatója november 6-án indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.