Programajánló

A magyar népzene és tánc történeti rétegein végigkalauzoló Páva-matiné indul

A sorozat december 6-i első alkalmán a régi stílusú zenék és táncok - többek között a fegyvertáncok maradványai, a botos táncok - kerülnek a középpontba.

2015.12.02 05:31MTI

A magyar néptánc és népzene történeti rétegein végigkalauzoló ingyenes, általános iskolás gyerekeknek szóló Páva-matiné kezdődik vasárnap a Müpában - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Diószegi László, történész és koreográfus, az immár harmadik évadánál járó Fölszállott a páva című televíziós vetélkedő zsűrijének tagja elmondta: a programsorozat célja minél korábban eljuttatni a gyerekekhez a népművészet csodáit. Mint fogalmazott, a szemléltető előadásokkal és táncházzal gazdagított műsor révén a gyerekek "nem csupán gyönyörködhetnek" a néptáncban, de "egy kicsit el is igazodhatnak benne".

A sorozat december 6-i első alkalmán a régi stílusú zenék és táncok - többek között a fegyvertáncok maradványai, a botos táncok - kerülnek a középpontba, január 8-án az új stílusú - például verbunk és csárdás -, valamint a Duna- és a Tisza-vidék táncaival ismerkedhetnek a gyerekek, míg az utolsó, február 14-i alkalom Erdély népművészetéről fog szólni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.