Baltazár Színház

12 Parancsolat címmel a reptéren nyílik reklámfotó-kiállítás

A Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll, tagjai hivatásos színészek, akik művészi munkájukból élnek meg.

2015.12.01 08:56MTI
Forrás: Youtube

Reklámfotókból nyit kiállítást csütörtökön nyílik a Baltazár Színház a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a 12 Parancsolat címet viselő tárlaton látható képek az emberi értékekre hívják fel a figyelmet - olvasható a Baltazár Színház közleményében.

Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll, tagjai hivatásos színészek, akik művészi munkájukból élnek meg.

A társulat 12 Parancsolat címmel egy reklámfotó-sorozatot hozott létre, kiemelve és megerősítve azokat az örök emberi értékeket, amelyek mindenki számára tájékozódási pontokat jelenthetnek a hétköznapokban. A 12 kép tizenkét értéket ábrázol: szeretet, szerelem, biztonság, felelősség, összetartozás, őszinteség, szabadság, elfogadás, vágy, teljesség, lelki béke, hit.

A közlemény szerint a képeken a Baltazár Színház színészei láthatóak, a fogyatékosság mégsem témája a képeknek. Az a tény, hogy az egyes értékek megjelenítéséhez arcukat adó személyek sérült emberek, alkotói koncepció: nekik talán jobban elhisszük azt, hogy ezen értékek szerint élve valóban olyan világot teremthetünk, amelyben jó létezni - olvasható az összegzésben.

Ez a kiállítás szolgál alapjául a Baltazár Színház jelenleg is futó, 12+... Az érték a mérték elnevezésű országos programjának is, amely a hazai gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyerekek, fiatalok bevonásával keresi a további értékeket.

A Budapest Airport szervezésében megvalósuló kiállítást Müller Péter Sziámi költő, énekes nyitja meg csütörtökön délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.