Beindult

Egymást érik az egykor aprópénzen vett Star Wars-relikviák árverései

A Csillagok háborúja következő epizódjának közeledtével egymást érik a Star Wars-aukciók, óriásira nőtt a kereslet az egykor aprópénzen vett relikviák iránt.

2015.11.30 20:45MTI
Moziplakát

Az észak-angliai Thornabyben nemrég 18 ezer fontért (7,9 millió forint) talált új gazdára egy 35 évvel ezelőtt mindössze 1,50 fontért vásárolt Boba Fett-figura.

A gyűjthető játékokra specializálódott Vectis Auctions Ltd januári licitjén a brit Craig Stevens gyűjteményét kínálták eladásra, amelyben nagyrészt egykor aprópénzen vett vagy kidobásra ítélt tárgyak sorakoztak. Az aukción befolyt összegből Stevens és felesége házat vettek, készpénzen.

A Star Wars-relikviák iránti hatalmas keresletet jelzi továbbá, hogy a filmsorozat egyik díszletűrhajója 450 ezer dollárért (132 millió forint), Leia hercegnő rabszolgajelmeze 96 ezer dollárért cserélt gazdát a kaliforniai Profiles in History árverésén.

A Vectis december 8-án tartja újabb Star Wars-aukcióját: a mintegy 700 tételt felsorakoztató online árverésen robotokra, űrhajókra, halálcsillagos ceruzahegyezőkre és csomagolt figurákra licitálhatnak az érdeklődők. Az aukciósház szakértője szerint az eredeti, bontatlan csomagban lévő figurák a legértékesebbek.

A Star Wars: Az ébredő Erő című epizód bemutatójához időzítve a Sotheby's aukciósház története első Star Wars-aukciójára készül: a december 11-i liciten egy japán gyűjtő kollekcióját árverezik el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.