Segítség

Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődött el Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtése: a 1353-as számon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet támogatni a szervezet munkáját.

2015.11.30 01:29MTI

Az "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek" jelmondattal útjára indított gyűjtés ünnepi sajtótájékoztatójának időpontja 13 óra 53 perc is a segélyszervezet adományvonalára utalt.

A felhívás jelmondata hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből - közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

A résztvevők, köztük Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek, egy tűzifából készült, 1353-as installáció utolsó darabjait helyezték el, ezzel jelezve: él a 1353-as adományvonal, és a beérkező adományokból valódi segítség lesz.

Idén is sokféleképpen lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez. Az adományvonal mellett a www.segelyszervezet.hu oldalon is lehet adományozni. A segélyszervezet Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen. Az ország bármely Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a segélyszervezet munkáját. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban vagy csekken is lehet adományozni. Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.

Lehel László elnök-igazgató az idén két évtizedes gyűjtés kezdeteire visszatekintve kiemelte, hogy már az 1995-ben indított első adventi gyűjtéskor a minél szélesebb összefogás megteremtése volt a cél, és a közösségépítés máig töretlen. Ennek az eredménye, hogy a szeretet.éhség. mézeskalácsszívvel ismertté vált gyűjtés mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtte ki magát, amelyhez az elmúlt évben már mintegy 1 millióan csatlakoztak. Az előző évi gyűjtésből megvalósított fejlesztésekről szólva többek között a miskolci és orosházi családok átmeneti otthonainak megújítását és a gyulai fedélnélkülieket segítő központ felújításait emelte ki - olvasható a segélyszervezet közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.