Magyarság

Nagykárolyban folytatódik a Nemzeti Énekkar határon túli sorozata

Az együttes az impozáns Károlyi-kastélyban ad hangversenyt szombaton Antal Mátyás karigazgató vezényletével.

2015.11.26 04:30MTI

A partiumi Nagykárolyban folytatódik a Nemzeti Énekkar határon túli sorozata.

Az együttes az impozáns Károlyi-kastélyban ad hangversenyt szombaton Antal Mátyás karigazgató vezényletével.

Műsorukban elhangzik többek között Liszt, Verdi, Brahms és Bartók egy-egy műve, valamint Adrian Pop Kolindák - Slobozi-ne, Trecu-mi-si című darabja.

Az est záróműve Orff Carmina Buranájának 15 perces részlete, ahol a kórus valóban megmutathatja az erejét - írják a Nemzeti Filharmonikusok szerdai közleményében. Az együttest Bizják Dóra kíséri zongorán.

A Nemzeti Énekkar határon túli sorozata december 5-én és 6-án két adventi hangversennyel folytatódik Kolozsváron és Zilahon.

A kórus már több mint három éve rendszeresen fellép a környező országok magyarok által is lakott városaiban.

Az utóbbi két évben részt vettek az aradi vértanúk tiszteletére rendezett emléknapon Aradon. Határon túli sorozatuk során érintették Beregszászt, Szabadkát, Dunaszerdahelyt, Szatmárnémetit, Nagyváradot, Temesvárt, Tordaszentlászlót és a szlovéniai Lendvát is. Valamennyi helyszínen teltházas hangversenyeket adtak - idézik fel a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.