Programajánló

Koreai dzsesszfesztivált rendeznek Budapesten

Három együttes ad koncertet az ingyenes koreai dzsesszfesztiválon péntektől vasárnapig a Koreai Kulturális Központban Budapesten.

2015.11.26 06:30MTI

A fesztiválon három koreai együttes mutatkozik be: pénteken a Hyejin Quartet lép színpadra, muzsikájukban a kortárs zenei hangzás keveredik a mainstream dzsessz elemeivel - közölte a Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.

Szombaton a Hang Seung & Jung Jaeil ad koncertet, az együttes a koreai népi opera, a pansori műfaját ötvözi a dzsessz elemeivel. Korea jellegzetes mítoszát, Bari Hercegnő történetét jelenítik meg zenéjükkel. Előadásukban egyszerre szólaltatnak meg nyugati és tradicionális koreai hangszereket kiegészítve számítógépes effektekkel.

Vasárnap a Cho Young-Deok TRIO koncertjét hallhatja a közönség. A zongorát, basszusgitárt és dobot megszólaltató tagok a dzsesszt és a keleties hangzásvilágot ötvözik. Előadásaikban szívesen vegyítik a régmúlt dallamait a legújabb slágerekkel.

A koncertekre a belépés ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges a www.koreaikultura.hu honlapon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.