Paff

Az év legnagyobb hollywoodi bukásai

George Clooney, Johnny Depp és Zac Efron főszereplésével készült film is felkerült az év legnagyobb pénzügyi bukásait produkáló hollywoodi mozik listájára, amelyet az amerikai Forbes magazin állított össze.

2015.11.25 12:05MTI
Facebook Official

Hollywood idei legnagyobb bukása Bill Murray 15 millió dollárból (4,4 milliárd forint) forgatott Rock the Kasbah című filmje volt, amely mindössze 2,9 millió dollárt hozott a konyhára.

A lista második helyén végzett Sean Penn The Gunman című thrillerje, amely 40 millió dollárból készült, ám márciusi premierjét követően mindössze 10,7 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a mozilátogatók.

George Clooney Holnapolisz című kalandfilmje ugyan 209 millió dolláros jegyárbevételt produkált, ám a Forbes szerint a produkció büdzséje nagyjából 190 millió dollár lehetett, nem számítva a marketingköltségeket. A film így a 14. helyen végzett.

A Hawaiion játszódó Alohát még Bradley Cooper és Emma Stone sem tudta megmenteni a bukástól: a 26,3 millió dollárból forgatott romantikus komédia szerény 37 millió dollárt hozott.

Zac Efron Miénk a világ című táncos filmje a nyolcadik, Johnny Depp Mortdecai című akcióvígjátéka a tizedik helyen végzett.

A Forbes az Észak-Amerikában 2015 januárja és októbere között bemutatott filmek bevételeire és becsült költségeire alapozva állította össze az év legnagyobb hollywoodi bukásainak listáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.