Idén tízéves

Jubileumi koncertet ad a Jambalaya a Muzikumban

Nemes Zoltán (zongora, ének), Albert Zoltán (szaxofonok, ütőhangszerek, vokál), Bellák Miklós (gitár, vokál), Mezőfi István (dobok), Sóvári Tamás (trombita), Varga László (basszusgitár).

2015.11.25 08:18MTI
Forrás: Youtube

Nagyszabású jubileumi koncertet ad az idén tízéves Jambalaya együttes. A New Orleans-i muzsikát játszó zenekar pénteken este a fővárosi Muzikum Klubban lép fel.

Megalakulása óta a Jambalaya négy önálló lemezt jelentetett meg, külföldi turnékon bejárta Európát, munkáját Gundel Művészeti Díjjal ismerték el - szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

A dzsesszt, a bluest és a funkyt vegyítő Jambalaya válogatott profi zenészekből alakult 2005 áprilisában. Első albumuk egy évvel később jelent meg I Just Wanted to Say címmel, nem sokkal később felléptek a Gronau Jazz Festivalon Németországban. 2008-ban jelent meg a Merlin színházbeli koncertet megörökítő Wonder What Can Happen (CD+DVD), amelyet európai turné (Németország, Belgium, Hollandia) követett. Egy évvel később következett a Végállomás vagy utazás című lemez. A Mardi Gras Mese 2014-ben jelent meg.

A csapat egy híres és változatosan elkészíthető New Orleans-i ételről kapta a nevét, amely jól szimbolizálja azt a sokszínűséget, ami a folyamatosan megújuló ottani zenére jellemző. A Jambalaya műsora egy energikus, igazi amerikai ihletésű show. A zenekar jubileumi koncertjén az elmúlt tíz év legjobb dalai lesznek hallhatóak, különleges hangszerelésben.

A zenekar tagjai: Nemes Zoltán (zongora, ének), Albert Zoltán (szaxofonok, ütőhangszerek, vokál), Bellák Miklós (gitár, vokál), Mezőfi István (dobok), Sóvári Tamás (trombita), Varga László (basszusgitár).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.