89 nemzet saját kiállítása

Félmilliós látogatottsággal zárt a velencei biennále

Több mint 500 ezren látogattak el az 56. Velencei Képzőművészeti Biennáléra május 9. és november 22. között; a nagyszabású művészeti mustrán minden eddiginél több, 89 nemzet vett részt saját kiállítással.

2015.11.23 13:26MTI

Az Okwui Enwezor főkurátorságával, All the World's Future címmel megrendezett nemzetközi seregszemle a megnyitó előtti szakmai napokon további 24 ezer látogatót vonzott - közölte az MTI-vel a velencei biennále sajtóirodája.

Öt nemzet - Grenada, Mauritius, Mongólia, Mozambik és a Seychelles-szigetek - először vett részt kiállítóként a rendezvénysorozaton, Ecuador, a Fülöp-szigetek és Guatemala pedig 50-60 évnyi távollét után tértek vissza.

Magyarország a Giardini parkban álló, történelmi pavilonjában mutatta be Cseke Szilárd képzőművész és German Kinga kurátor Fenntartható identitás című projektjét másik 28 nemzet mellett, az Arsenale csarnokaiban 31 ország, szerte Velence városában pedig további 29 nemzet jelentkezett saját kiállítással. A biennáléhoz 44 hivatalos kísérőrendezvény csatlakozott.

A rendezvényről több mint 8 ezer akkreditált újságíró tudósított, és a világ minden tájáról 78 egyetem küldte el diákjait szervezett formában.

A Google Kulturális Intézettel kötött megállapodásnak köszönhetően a 2015-ös velencei biennále kiállításai virtuálisan továbbra is látogathatók a http://www.labiennale.org/it/arte/esposizione2015-online honlapon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.