Programajánló

Könny címmel folytatódik a Gyermekek vagyunk koncertsorozat

Könny címmel hallható az Óbudai Danubia Zenekar Gyermekek vagyunk című sorozatának harmadik koncertje kedden a Zeneakadémián.

2015.11.24 01:30MTI

Az esten elhangzik Schubert-Berlioz Der Erlkönig, Mahler Gyermekgyászdalok és Bach Ich hatte viel Bekümmernis című műve Komlósi Ildikó (mezzoszoprán), Celeng Mária (szoprán), Bakos Kornélia (mezzoszoprán), Megyesi Zoltán (tenor), Kovács István (basszus), Haja Zsolt (bariton), az Óbudai Danubia Zenekar és a Magyar Rádió Énekkara előadásában. Vezényel Kovács János, karigazgató Pad Zoltán - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Goethe ballada nyomán írt Schubert dal és a Friedrich Rückert elégiáit csokorba gyűjtő Mahler-dalciklus is a gyermek elvesztésével járó fájdalmat és döbbenetet fejezi ki.

A Gyermekek vagyunk című zeneakadémiai sorozat négy koncertje a gyermekkor alapélményeit járja körbe, erre utalnak címeik, Szabadság, Könny, Játék és Mese. A szeptembertől januárig tartó hangversenysorozat repertoárján többek között Beethoven III. (Eroica) szimfóniája, Schubert-Berlioz Der Erlkönig című műve, Mahler Gyermekgyászdalai, Stravinsky balettje, a Tűzmadár, valamint Ligeti György Le Grand Macabre című operájának válogatott áriái szerepelnek Mysteries of the Macabre címmel.

"Minden művészettel foglalkozó ember megőriz valamit a gyermekkorból, és szeretnénk, ha a közönségünk is magára ismerhetne abban a tükörben, melyben a zeneművek segítségével a felnőttkor gyermeki gyökereivel szembesítjük a hallgatókat" - olvasható az Óbudai Danubia Zenekar honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.