Szerelmi párvidalaban Gryllus Dorka!

Félnyolcvan! Ferenczi György 40 éves születésnapi koncertje

Napjaink egyik legtehetségesebb, legimprovizatívabb muzsikusa, Ferenczi György november 5-én, szerdán az Új Színházban tartja 40. születésnapi koncertjét.

2008.10.20 21:30ma.hu
Ferenczi György

A sok tekintetben rendhagyó, mindenképpen szórakoztatónak és vidámnak ígérkező estén a vendégként meghívott színészek, Gryllus Dorka és Keszég László vívnak szerelmi párviadalt, a szájharmonika virtuóz és zenekara, a Rackajam tagjai párbajsegédekként tűnnek fel a színen. 

Közreműködik még a népszerű Csík zenekar (Ferenczi Gyuriékkal közös zenei blokkjuk ezúttal debütál), valamint a győri és mosonmagyaróvári zenészekből álló Colombre. A koncert érdekessége még, hogy az együttes semmilyen hangosítást nem használ, a hangszerek akusztikusan szólalnak meg. 

A 40. születésnap mottója: végre! Ez a különleges este nem a múlttal foglalkozik, hanem, mint azt Ferenczitől már megszokhattuk, a jövővel! 

A zenekar mindenhol szeret muzsikálni a szabadtéri fesztiváloktól kezdve a templomokig. Az utóbbi 5 évet kőkeményen végig dolgozták, és most az Új Színházban vizsgáznak a finom, szórakoztató muzsikálásból. 

A szolíd hangerő lehetőséget nyújt hősünknek a rá jellemző erősen önirónikus humor kiteljesítésére. 

2008. november 5. (szerda), 20:00
Új Színház 

Közreműködők: Ferenczi György, Rackajam zenekar, Colombre zenekar Takáts Eszter, Gryllus Dorka, Keszég László, Ungvári István, Lukácsy Katalin Csík zenekar, Pál István Szalonna.

A műsor: 

Szerelmi párviadal 
Fegyvernem: kortárs költők szerelmes versei 
Küzdő felek: Gryllus Dorka és Keszég László 
Párbajsegédek: Ferenczi György és a Rackajam 
Szerkesztette: Lackfi János 

Örömzene a Colombre együttessel 

Május óta dolgozik együtt a győri és a budapesti zenekar a Mediawave fesztivál workshopjainak keretében. A közös munka gyönyörű, intim közös muzsikát eredményezett. 

A produkció vendége az extravagáns pécsi énekesnő: Takáts Eszter

Színpadon a Csík zenekarral 

Végre színpadon a várva várt zenei csemege! Lássuk mit kezd egymással a 2 kapunyitó társaság, hol és hogyan találkozik az autentikus magyar népzene és a a rokendroll életforma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.