Várják az alkotásokat

A magyar szentek kerülnek a középpontba a VIII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén

Magyar és magyarországi szentekről szóló alkotásokat várnak a 2016. márciusában kezdődő VIII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléra a szervezők.

2015.11.15 04:30MTI

A kiállítás tematikáját részben az 1700 éve született Szent Mártonra való emlékezés indokolja. Emellett fontos szempont volt az is, hogy a magyar és magyarországi szentek és boldogok évszázadokon keresztül Magyarország egyik legfontosabb kapcsolódási pontjai voltak az európai kultúrához, "egyfajta láthatatlan diplomáciai hálózatot biztosítva Skóciától Bizáncig, Portugáliától Lengyelországig" - olvasható a kiállítást szervező Kecskeméti Katona József Múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kiállítást a kecskeméti Cifrapalotában rendezik meg 2016. március 26. és május 29. között.

A művek beadásának határideje előreláthatóan 2016. február első hetében lesz, a pontos helyszíneket és időpontokat januárban közlik a szervezők a Kecskeméti Katona József Múzeum honlapján, emailben és a Facebookon.

A szervezők műfaji és technikai megkötések nélkül várják az alkotásokat, animációs filmmel, ruhával, táblaképpel, videoinstallációval egyaránt lehet jelentkezni. A kiállításra beadott grafikai jellegű műveket csak megfelelően keretezve fogadják el. Installáció jellegű művek esetében a kiállíthatóság technikai feltételeit az alkotónak kell biztosítania - írták.

A várhatóan nagyszámú jelentkező miatt minden alkotó csak egy munkával pályázhat. Sorozat esetében a zsűri fenntartja a jogot annak szétbontására, ha az tartalmilag lehetséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.