Programajánló

Manu Delago Handmade (A) - SIlver Kobalt lemezbemutató

A kortárs art-pop egyik legjobb ütőse, Björk, a Cinematic Orchestra és Anoushka Shankar állandó zenésztársa a közeljövőben kétszer is megfordul Budapesten.

2015.11.08 03:30ma.hu

2016. január 22., péntek 19:30

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A jegyüket december 22-ig online megvásárlók egy hónapig megnézhetik a Delago tavalyi A38-as fellépéséről készült koncertfilmet.

November közepén a Cinematic Orchestrával lép fel, januárban pedig saját szólólemezét mutatja be zenekarával az A38 Hajón. Egy különleges ütőhangszer, a hang mestere ismét Magyarországon!

a38.hu

Az idén harmincéves osztrák ütőhangszeres, Manu Delago szinte állandóan úton van, nem is lehet érteni, hogy van ideje még a lemezkészítésre is. Márciusban még Björkkel lépett fel, áprilisban megjelentette friss nagylemezét, a Silver Kobaltot, aztán saját zenekarával indult turnéra. Novemberben már az Iceland Airwavesen koncertezett, és ezekben a napokban a Cinematic Orchestrával turnézik.

Manu Delago szólókarrierje 2007-ben vette kezdetét, amikor feltöltött magáról egy videót a YouTube-ra, amelyben egy különleges, aránylag friss fejlesztésű ütőhangszeren, a hangen játszik. A videót azóta több mint ötmillióan nézték meg, a hang - annak ellenére, hogy "kézműves módszerekkel", nagyon kis példányszámban gyártják - hatalmas népszerűségre tett szert. Manu Delago pedig a hang utazó nagykövete, evangelistája és első számú előadója lett, bekerülve a kortárs art-pop vérkeringésébe.

Legújabb lemezének producere például Mat Robertson volt, aki Björk, Bat For Lashes, Streets és a Prodigy lemezein is dolgozott. A nagyon változatos lemez hipnotikusan áradó gazdagsága az intim akusztikus részektől dübörgő elektronikáig ível, amit csak erősít a Robertsonra - és persze Delagóra - jellemző többrétegű, multilayeres szerkesztés.

Manu Delago Handmade nevű formációjának koncertjei kivételes élményt nyújtanak. Kifinomultságot, átszellemültséget, sodró és feloldó hangulatokat, ritmikai tökélyt és négy virtuóz szabadon lüktető közös muzsikálását.

A zenekar tagjai
Manu Delago: ütőhangszerek
Isa Kurz: billentyűsök, hegedű, ének
Chris Norz: dob, ütősök
Christof Dienz: fúvósok, billentyűsök

Lemezek
Made in Silence, 2006
Living Room (Christoph Pepe Auerrel), 2007
Manu Delago Handmade, 2007
Adventions, 2008
Made in Silence 2, 2010
Manuscripts, 2012
Bigger Than Home, 2013
Silver Kobalt, 2015

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.