A teremtő csoda

Átadták a Nemzet Művésze díjakat

A teremtő csoda ünnepének nevezte a Nemzet Művésze díj létrejöttét az elismerés csütörtöki budapesti átadó ünnepségén az emberi erőforrások minisztere.

2015.11.06 03:30MTI
MTI/Máthé Zoltán

Köszöntőjében Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kezdeményezésére - 2013-ban - az Országgyűlés a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó, elismert képviselőinek személyes megbecsülése, méltó életkörülményeinek biztosítása céljából alapította a Nemzet Művésze díjat - számolt be a díjátadóról közleményben az MMA titkársága.

MTI/Máthé Zoltán

A közlemény szerint Balog Zoltán hangsúlyozta: az MMA autonóm testület, a minisztérium csak a kereteket biztosítja mindehhez, és kitért arra az összművészeti sokszínűségre, amely a köztestület sikeres működésének eredménye.

A Nemzet Művésze díj Bizottság 2015-ben három művésznek ítélte oda az elismerést: az iparművészet kategóriában Ferencz István építész, belsőépítész, a népművészet kategóriában Foltin Jolán koreográfus, a képzőművészek közül pedig Szervátiusz Tibor szobrászművész vehette át idén a díjat a Pesti Vigadó Dísztermében rendezett ünnepségen.

MTI/Máthé Zoltán

A közleményben idézik Fekete Györgyöt, a Magyar Művészeti Akadémia elnökét is, aki az eseményen a díjbizottság munkáját összefoglalva rámutatott a közös felelősségre, melynek következtében - mint fogalmazott - jóságos, igazságos és elismerő döntés született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.