Élen járó

Nemzetközi díjat nyert az Országgyűlési Múzeum

Az Országgyűlési Múzeumnak ítélték az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiváljának (FIAMP) díját, amelyet évtizedek óta adományoznak az innovatív, újszerű technológiák alkalmazásában élen járó múzeumoknak.

2015.11.05 06:30MTI

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című állandó kiállításával érdemelte ki a rangos elismerést - olvasható az Országgyűlés sajtóirodájának az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, az AVICOM az Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottsága, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának tagszervezete (ICOM). Az 1991-ben alakult bizottság tagjai olyan kurátorok, tudományos és műszaki szakemberek, akik múzeumok és kulturális intézmények audiovizuális és új technológiákat alkalmazó szolgáltatásaiért felelősek.

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításának célközönsége az ifjúsági korosztály, a tárlat a modern berendezések és korszerűség iránti igények figyelembevételével készült.

A díjátadót az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiválján (FIAMP), a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja által szervezett Muzeum@digit Konferencia keretében rendezték meg.

Az idén a konferencia látta vendégül az AVICOM november 3. és 5. között megvalósuló éves fesztiválját a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.