Ünneplés

Kilencvenéves a Szegedi Egyetemi Énekkar

A jubileum alkalomból rendezett koncertre várják az együttes egykori tagjait, akik külön műsorblokkban szólaltatnak meg néhány művet.

2015.10.31 21:30MTI

Az énekkar az egyetem legrégebbi és egyik legnagyobb létszámú művészeti csoportja, amely munkájában az elmúlt évtizedek során több ezren vettek részt. A kórus tagjai jelenleg azok az egyetemista fiatalok, akik a középiskola után ugyan nem zenei pályán tanulnak tovább, de igénylik a közösségi muzsikálást és annak hangulatát.

Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának dísztermében november 21-én tartandó jubileumi koncerten az "öregdiákokat" a kórus két egykori vezetője, Cser Miklós és Gyüdi Sándor dirigálja majd. Az egyetemi énekkar vezetői azt szeretnék, ha ebben a produkcióban minél több egykori kórustag részt venne, annak ellenére, hogy nagyon sokan ma már az ország más tájain élnek. Az erre az alkalomra összeálló kar számára több próbát is szerveznek.

A jubileumi koncert különlegessége, hogy két olyan kórusművet is bemutatnak, amelyet a Szegedi Egyetemi Énekkar számára komponált két zeneszerző: Tóth Péter, az SZTE Zeneművészet Kar dékánja, valamint Dobszay-Meskó Ilona, korunk kevés női zeneszerzőinek egyike.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.