Antik, retró és kortárs kincsek

Újra nyit a Kulturzsibi a Dürer Kertben

A budapesti Dürer Kertben november 1-én éled újjá a korábban az Erzsébet téren népszerűvé vált Kultúrzsibi, amely novembertől kezdve minden vasárnap várja az antik, retró és kortárs kincsek kedvelőit.

2015.10.24 23:30MTI

A Nagy Budapesti Kultúrzsibit 2012-ben rendezték meg először a fővárosi Erzsébet téren, az akkoriban indult Akvárium klub égisze alatt. A klub és a tér 2013-as felújítását követően a piac most talált újra befogadó helyszínt így november 1-től heti rendszerességgel újra várja az érdeklődőket az Ajtósi Dürer soron - adták hírül a szervezők.

A kezdeményezés nem titkolt célja egy nemzetközi szintű, Budapest vérkeringésébe illeszkedő, mai közösségi térként is funkcionáló antik, retró és kortárs bolhapiac létrehozása, ahol a korabeli és kortárs tárgykultúra felvonultatása mellett fontos szerepet szánnak a szervezők a dizájnereknek, kézműveseknek és művészeknek is.

A Kultúrzsibire nemcsak látogatóként, hanem árusítóként is bárkit szívesen látnak örökölt régiséggel, megunt játékokkal és dísztárgyakkal, saját készítésű termékekkel vagy éppen képzőművészeti alkotásokkal.

A szervezők tervei szerint a vásár a későbbiekben könyvcserék, különböző börzék, kézműves foglalkozások és élő árverések helyszíne is lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.