Ismét megrendezik

Mégis lesz VAS- FILM Fesztivál!

A vetítések szombaton és vasárnap egész nap zajlanak, a díjátadót pedig vasárnap este tartják Táplánszentkereszten a Jókai Mór Művelődési Házban.

2015.10.13 08:47MTI

Bár tavaly úgy tűnt, hogy nem lesz többé országos függetlenfilmes fesztivál a Vas megyei Táplánszentkereszten, idén - ha nem is a megszokott áprilisi időpontban, hanem most hétvégén - ismét megrendezik a VAS-FILM Fesztivált - közölte hétfőn a rendezvény főszervezője.

Meskó Krisztián elmondta: mint a filmfesztivál egyik alapítója, tavaly úgy érezte, hogy tíz év után be lehet fejezni a függetlenfilmes seregszemlét, de azután olyan sok visszajelzés érkezett, olyan igény mutatkozott, ami a folytatásra ösztönözte a szervezőket.

A VAS-FILM olyan Vas megyei és az ország más pontjairól érkező függetlenfilmes alkotóknak jelentett eddig is bemutatkozási lehetőséget, akik nem vagy csak nagy nehézségek árán juthatnak el más országos filmfesztiválokra - fűzte hozzá.

Az, hogy a szemlét egy község művelődési házában rendezik és még a zsűri sem látja előre a benevezett filmeket - a közönséggel és az alkotókkal egyszerre nézik meg -, majd 5-6 film után előttük zajlik az értékelés, különleges "beszélgetős" hangulatot ad a fesztiválnak - mondta.

Tájékoztatása szerint idén 36 filmet neveztek a programba, versenyfilm és információs film kategóriába. A vetítések szombaton és vasárnap egész nap zajlanak, a díjátadót pedig vasárnap este tartják Táplánszentkereszten a Jókai Mór Művelődési Házban.

Meskó Krisztián szólt arról is, hogy azért választották az októberi időpontot, hogy jövő áprilisban a következő, 12. VAS-FILM Fesztivált, már a szokásos időpontban lehessen megrendezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.