Gesztus

Szalay Annamáriáról neveztek el díjat a zalaegerszegi Göcsej Filmszemlén

A zalai filmfesztivált kezdetektől támogatta az NMHH zalaegerszegi születésű egykori elnöke, Szalay Annamária. A szervezők úgy gondolták, valamilyen formában szeretnének megemlékezni erről a gesztusról.

2015.10.12 17:33MTI
NMHH

Szalay Annamáriáról, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) néhai elnökéről neveztek el és adtak át díjat a Zalaegerszegen 11. alkalommal megtartott Göcsej Filmszemlén - tájékoztatta a szervező Zalaegerszegi Televízió Kft. ügyvezetője hétfőn az MTI-t.

Frauenhoffer Márta elmondta: idén 44 pályaművet küldtek be a jelentkezők a sorrendben 11. alkalommal megszervezett zalai filmfesztiválra, amelyet kezdetektől támogatott az NMHH és a szervezet elődje, illetve zalaegerszegi születésű egykori elnöke, Szalay Annamária. A szervezők úgy gondolták, valamilyen formában szeretnének megemlékezni erről a gesztusról, ezért döntöttek a Szalay Annamária-filmdíj megalapításáról, amelyet most először adtak át a hét végén tartott fesztiválon.

A Németh János Kossuth-díjas keramikusművész által készített emlékplakettet a rendezvény fődíjaként a Debrecen Városi Televízió Kft. Kossuth papja című filmje nyerte el. A dokumentumfilmek kategóriájában László Gábor: Ez volt a sorsom... című alkotása lett az első, a kisjátékfilmek között Helmeczi Benjamin: Az utolsó levél című műve végzett az élen, a filmetűdök között pedig Varga Árpád Zsolt: Control (of death) címet viselő munkája nyert.

Zsűritagként András Ferenc és Koltay Gábor filmrendező, valamint Szaknyéri András, a hévízi Fontana Filmszínház vezetője magas színvonalú, profi alkotásoknak értékelte a versenyre nevezett pályaműveket.

Mint azt a szervező televízió ügyvezetője hozzátette, az NMHH-n kívül idén a Magyar Művészeti Akadémia, illetve hagyományosan Zalaegerszeg önkormányzata is támogatta a Göcsej Filmszemlét.

Az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program révén évek óta támogatja anyagilag a fesztivált, idén 2,1 millió forintot ajánlott fel a filmszemle díjazottjainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.