Kult-túra

Egy Auschwitz-túlélő és egy fiatal táncosnő duettje érkezik a Vígszínházba

A Tünet Együttes a Vígszínház Házi Színpadán: Fahidi Éva és Cuhorka Emese vallomásos duettjének bemutatóját kedden és szerdán nézhetik meg az érdeklődők.

2015.10.13 04:30MTI

A Sóvirág - avagy a létezés eufóriája című előadás olyan témákat jár körül, mint a holokauszt emlékével élő idős hölgy és egy mai fiatal közt tátongó szakadék, az egymás sorsába való belehelyezkedés, az öregedés, a fiatal és öreg testben való létezés, mindezt humorral, őszinteséggel és empátiával fűszerezve - olvasható az együttes által az MTI-hez eljuttatott ismertetőben.

"Fahidi Éva végigtáncolta és tornázta az egész életét. Kivételesen érzékeny kapcsolatban van a testével, erős fizikai emlékei és élményei vannak" - idézte a közlemény az előadást rendező Szabó Rékát, a Tünet Együttes művészeti vezetőjét, aki immár húsz éve ismeri Fahidi Évát.

Mint megjegyezte, a 90 éves hölgy fantasztikus előadó. Ezt bizonyítja az is, hogy Angela Merkel német kancellár mellett őt kérték felszólalásra a haláltáborok felszabadításának hetvenedik évfordulója alkalmából rendezett berlini megemlékezésen.

A Tünet Együttes több mint tíz éve a független táncszínházi szcéna meghatározó szereplője. A társulat nem ismer műfaji határokat, előadásaikban egyenrangú elemként kezelik a szöveget és a mozgást.

Fahidi Éva A Dolgok Lelke című memoár szerzője, a holokauszt témájú fórumok közkedvelt előadója, elsősorban Németországban. Cuhorka Emese kísérletező előadó, aki számos nemzetközileg is sikeres produkció után újra a Tünet Együttessel dolgozik.

A társulat 2015-2016-os évadának kínálatában szerepel továbbá az áprilisban sikerrel bemutatott Az éjszaka csodái című előadás, amelyet a Trafó Kortárs Művészetek Házában láthatnak az érdeklődők. A Kucok című előadást a Jurányi Házban, az Apropó 2.0 című előadást a MU Színházban, a Közhely című előadást a Marczibányi Téri Művelődési Központban játssza az együttes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.