Tévésorozat

Dustin Hoffmann lesz a fő-Medici

Nyolcrészes tévésorozatban vállalt szerepet Dustin Hoffman: a bankár Giovanni de' Medicit alakítja a 14. századi nagyhatalmú firenzei Medici családról szóló produkcióban, amelyet először az olasz RAI televízió mutat be.

2015.10.12 15:22MTI

"Giovanni különleges ember volt. Mint minden sikeres embernek, neki is voltak látomásai. Mecénásként komoly támogatója lett a művészeteknek" - mesélte Giovanni de Mediciről (1360-1429) a 78 éves hollywoodi sztár a Corriere della Serának adott interjúban.

Nicholas Meyer és Frank Spotnitz forgatókönyve alapján készülő Medici: Masters of Florence (Medici: Firenze urai) című szériában Richard Madden Cosimo de Medicit, a család fejedelmi ágának alapítóját játssza.

Spotnitz elmondta: ma is izgalmas, erős családtörténetet láthatnak majd a nézők. A Medicik egyszerű kereskedőkből váltak nagyhatalmú bankárokká, akiknek tevékenysége egyengette a reneszánsz gazdasági és kulturális forradalmához vezető utat.

A tévésorozatot a horvát származású Sergio Mimica-Gezzan rendezi, aki korábban a Csillagközi romboló és A katedrális című produkciókat jegyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.