A kulisszák mögött

Egyetemistáknak tartanak színházi nyílt napot Szegeden

A Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthatnak azok, akik szerdán ellátogatnak a kulturális intézménynek a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) közösen szervezett nyílt napjára.

2015.10.13 00:30MTI

A hallgatókat a társulat tagjai, valamint színházi önkéntesek vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek bemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit Papp Janó közreműködésével. Bodnár György főfodrász önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak. Szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat, de a díszletépítés, hangosítás, világosítás műhelytitkairól is lehull a lepel.

A rendezvényen adják át az SZTE Kulturális Iroda által kiírt drámaíró pályázat díjait.

Két nyilvános próba is látogatható lesz: Barnák László a Rózsa és Ibolya, míg Tóth Miklós rendező a Szimpla szerda próbájára várja az érdeklődőket.

Este a Nagyszínházban a Szegedi Kortárs Balett Tavaszi áldozat című táncjátékát láthatják az egyetemisták. A Kisszínházaban az egyetem és a teátrum közös produkciója, Reginald Rose Tizenkét dühös ember című műve szerepel a műsoron. A produkciót Barnák László rendező hivatalos bírák, ügyészek, ügyvédek és egyetemi hallgatók szereplésével állított színpadra tavaly hatalmas sikert aratva, erre az előadásra azonban már elfogyott minden belépő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.