Oscarra is jelölik

Nagy-Britanniában is bemutatkozott a Saul fia

Idén 12 művet tekinthet meg a közönség a Londoni Filmfesztivál versenyszekciójában. A kategóriába meghívott filmek eredményhirdetése október 17-én lesz.

2015.10.11 13:22MTI

Nagy-Britanniában is bemutatkozott a Saul fia, Nemes Jeles László többszörösen díjazott alkotása a Londoni Filmfesztivál versenyprogramjában ünnepelte szigetországbeli premierjét.

A rangos seregszemle vezetői három vetítést szerveztek a hétvégére a Leicester Square világhírű premiermozijaiban: a Saul fia szombat esti első bemutatója - amelyen Szabadhegy Péter, Magyarország londoni nagykövete is jelen volt, és gratulált a rendezőnek - egyben az alkotás hivatalos nagy-britanniai premierje volt.

A holokausztdráma - amely a tavaszi cannes-i filmfesztiválon megkapta a zsűri nagydíját, és Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra - a tervek szerint tavasszal kerül a brit mozikba.

Nemes Jeles László filmjén kívül idén 12 művet tekinthet meg a közönség a Londoni Filmfesztivál versenyszekciójában. A kategóriába meghívott filmek eredményhirdetése október 17-én lesz.

A Londoni Filmfesztivált 59. alkalommal rendezi meg a Brit Filmintézet (BFI), az idei fesztiválon 16 filmszínházban 71 ország 238 filmjét vetítik.

A filmfesztivál idei legfőbb témája egyébként a női egyenjogúság, a nők szerepe a társadalomban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.