Programajánló

Art moments fesztivál és táncszínházi előadások a Várkert Bazárban

Az ország egyik legsokoldalúbb kortárs vizuális művészeti fesztiváljának számító Art Moments rendezvényeinek, valamint a Nemzeti Táncszínház produkcióinak ad otthont október második felében a Várkert Bazár.

2015.10.10 03:34MTI

A nyolcadik születésnapját ünneplő művészeti fesztivál idén az Art Around Us szlogen köré szerveződik. Október 15. és 31. között arab tematikájú kiállításokat láthat a közönség a Várkertben. Az Art Around Us - Kuwait elnevezésű kiállítás öt kiváló kuvaiti fotóművész a mindennapi élet művészi szépségű pillanatait megörökítő alkotásait vonultatja fel - olvasható a Várkert Bazár sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A másik arab vonatkozású tárlat, az Art Around Us - Dubai egy különleges válogatás a tizenkét éve Dubajban élő és alkotó Richweisz Péter, valamint az uralkodói család tagja, őfelsége sejka Fatima bin Haza al-Najan képeiből.

A Várkert Bazárban rendezett programok zárásaként október 17-én, az Urban tactics elnevezésű rendezvényen az érdeklődők valós időben láthatják a művészet születését: európai és magyar alkotók élő street art festést mutatnak be - ezzel a performansszal nyílik meg az Art Moments street art galériája.

A Nemzeti Táncszínház három produkciót hoz a Várkert Bazár színpadára 2015 októberében. Október 20-án a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével mutatják be az Insomnia című művet, amely az álmatlanságnak a valóságérzékelésre és a belső világra gyakorolt hatásairól szól.

Október 21-én a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei mutatkoznak be A jövő csillagai című egészestés előadással. Másnap a Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Együttes mutatja be a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös néptánc-produkcióját, az első világháború évfordulójára emlékező, Sírnak a harangok című darabot.

Az előadáshoz különleges kedvezmény is kapcsolódik: mindazok, akik a produkcióra érvényes jeggyel rendelkeznek, 20 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt a Várkert Bazár Új világ született - Európai testvérháború 1914-1918 című tárlatára, míg a kiállítás látogatói ugyancsak 20 százalék kedvezménnyel nézhetik meg az október 22-i előadást, amennyiben a kiállításra érvényesített vagy előre váltott jeggyel rendelkeznek.

A kiállítások, képzőművészeti projektek, balett-, kortárstánc- és néptáncelőadások a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésével valósulnak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.