Programajánló

Michael Jackson koreográfusa és táncosa Magyarországon

Magyarországra látogat Michael Jackson egykori koreográfusa és táncosa: LaVelle Smith Jr. részvételével október 10-11-én a dunaszentmiklósi Duna Residence üdülőparkban különleges hétvégét rendeznek.

2015.10.08 03:30MTI

A Michael Jackson Dance Weekend középpontjában a tánc és a koreográfia áll, kiegészítve a hat évvel ezelőtt elhunyt világsztár slágereivel. LaVelle Smith Jr. 23 évig dolgozott Michael Jacksonnal, fellépett turnéin, szerepelt videoklipjeiben, kisfilmjeiben, például a Ghostban, a Dangerousben vagy a Screamben - közölték a szervezők az MTI-vel.

A rendezvényen LaVelle Smith Jr. és hazai koreográfusok részvételével lesz szakmai beszélgetés és tánckurzus, ahol többek között a Beat It, a Smooth Criminal, a Dangerous és a Ghost koreográfiája kerül terítékre. Vasárnap kötetlen beszélgetés keretében lehet kérdezni az amerikai vendéget. A fellépők között lesz Gáspár Laci, Gájer Bálint, Oláh Gergő, valamint Darvai Károly táncos-imitátor.

A Bob Fosse- és Emmy-díjas LaVelle Smith Jr. ötször nyerte el az MTV Video Music Awardot a legjobb koreográfia kategóriában: három alkalommal az En Vogue klipjeiért (My Lovin', Free Your Mind, Whatta Man), 1995-ben a két Jackson testvér, Michael és Janet közös klipjéért (Scream), 2003-ban pedig Beyoncé Crazy in Love című videójáért.

A koreográfus és táncos több mint ezer produkcióban szerepelt, partnere volt Rihanna, Jay-Z, a Rolling Stones, Ricky Martin, Victoria Beckham, Rod Stewart, Halle Berry, George Michael, Steve Martin, Jim Carrey, Ray Charles és Paula Abdul is.

Michael Jackson először 1994-ben járt Magyarországon, amikor egy rövidfilmet forgatott a Hősök terén és a Margit hídon. Két évvel később két alkalommal is visszatért: előbb megnézte fellépésének helyszínét, a Népstadiont, ahol szeptember 11-én a HIStory World Tour turné második koncertjén lépett fel nagy sikerrel. Ezen a turnén - akárcsak a Badhez és a Dangeroushöz köthető korábbi kettőn - LaVelle Smith Jr. is közreműködött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.