Programajánló

Eurosonic: a Middlemist Red is fellép a groningeni fesztiválon

A fiatal neo-pszichedelikus rockzenekar, a Middlemist Red is fellép Magyarország képviseletében jövő januárban a Eurosonic Noorderslag fesztiválon a hollandiai Groningenben.

2015.10.10 20:30MTI

Az idei, immár 30. Eurosonic fókuszában a közép-kelet-európai országok állnak, a szervezők kedden az MTI-nek eljuttatott közleményben a térség hét országából neveztek meg egy-egy fiatal előadót a 2016. január 13. és 16. között zajló rangos észak-hollandiai eseményre.

A Middlemist Red mellett a litván Alin Orlova, a lengyel Bokka, a horvát Jonathan, a macedón June, a szlovén Ludovik Material, valamint a lett Momend szerepel a most bejelentett fellépők között. A program szervezői között szerepel Szép Fruzsina is, a berlini Lollapalooza fesztiváligazgatója, a Sziget korábbi programigazgatója.

A neo-pszichelikus rockot játszó Middlemist Redben Nóvé Soma énekel és gitározik, Papp Dávid gitározik, Ürögdi Ábel dobol és vokálozik, Deli Soma pedig basszusgitározik és vokálozik. A csapat bemutatkozó lemeze, a Supersonic Overdrive tavaly jelent meg. A zenekar idén bejutott a Nagy-Szín-Pad!, a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös tehetségmutató versenyének elődöntőjébe.

Azt már korábban bejelentették, hogy a 2015-os Eurosonic-ra 26 európai rádióállomás jelölt előadókat, Magyarországról a Petőfi Rádió az Ocho Machót, mint a Nagy-Szín-Pad! győztesét. A Eurosonic az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU) együttműködésben végezte a válogatást. Az eseményen mintegy háromszáz zenekar kap meghívást a szervezőktől, a fellépők több mint húsz helyszínen mutatkozhatnak be.

A korábbi években a magyar előadók közül fellépett például az Anna and the Barbies, Ákos, az Anima Sound System, a Neo, a Heaven Streat Seven, a Nyers, a Publo Hunny, Dj Bootsie, a Zagar, a CimbaliBand, a Kerekes Band, az Intim Torna Illegál, az EZ Basic, tavaly pedig a Szabó Balázs Bandája.

Az Eurosonic fesztivál keretében adják át évről évre az európai tehetségek számára alapított EBBA-díjakat Groningenben, emellett a zeneipar több ezer képviselőjének részvételével nemzetközi konferenciát tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.