Aukció

Swatch-gyűjtők, figyelem: kuriózumokat árverez el a Sotheby's Genfben

A svájci óragyártó korai éveiből származó majdnem ezer Swatch-órát, köztük soha nem értékesített prototípusokat és modelleket árvereznek el a novemberre meghirdetett genfi aukción.

2015.10.05 11:26MTI
Sotheby's

A november 10-i aukción Marlyse Schmid és Bernard Muller, a Swatch egykori tervezőinek kollekciójára licitálhatnak az érdeklődők - írta a Bloomberg hírügynökség

A több mint négyezer darabos gyűjteményben az 1980-as évekből 380 prototípus, technikai rajzok, vázlatok, több száz számlap és óraváz sorakozik. Az egy tételben árverésre bocsátott kollekció az aukciósház becslései szerint több mint egymillió svájci frankért (285 millió forint) találhat új gazdára.

Áprilisban mintegy hatmillió dollárnak (1,7 milliárd forint) megfelelő összegért árvereztek el egy több mint 5800 Swatch-órából álló gyűjteményt a Sotheby's hongkongi aukcióján. A tételben a Swatch-hoz kapcsolódó képzőművészeti munkák, egyebek közt Keith Haring amerikai pop-art és graffiti művész alkotásai sorakoztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.