Programajánló

Különleges est az Erkel Színházban Szinetár Miklóssal és sztárénekesekkel

Különleges estet tartanak az Erkel Színházban Szinetár Miklóssal és énekes sztárvendégeivel október 11-én, vasárnap.

2015.10.05 23:37MTI

Az est felvonultatja az elmúlt évtizedek ünnepelt férfi sztárjait, Berczelly Istvánt, Berkes Jánost, Gárday Gábort, Gulyás Dénest, Kováts Kolost, Miller Lajost, Szüle Tamást és Rozsos Istvánt. "Az offenzív férfierővel szemben mindössze két bájos hölgy, Kalocsay Zsuzsanna és Kolonits Klára tündöklik üde színfoltként" - írta az Operaház az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A páratlan összeállítás Szinetár Miklós személyének köszönhető. Az est "szellemi atyja" az Operaház többszörös főigazgatója, egyúttal az egyetlen magyar rendező, aki tizenkét operafilmet jegyez, köztük az első magyar alkotást, az 1963-ból való Éjszakai repülést. E kuriózum mellett most saját kommentárjai, bevezetője után vetít még egyebek mellett a Hoffmann meséi és a Szöktetés a szerájból című filmekből, amelyek mindegyikét az adott időszak legnagyobbjaival rögzítették.

Az est második részében megelevenedik a vászon, és a közönség személyesen köszöntheti kedvenceit, akik a Csárdáskirálynőből és A víg özvegyből adnak elő részleteket.

Az est rendezője Aczél András, karmestere Köteles Géza. Bevezetőt mond Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.